Tento rok bylo 8.Mistrovství ČR AWS 2010 v Cowboy Action Shooting opravdu velmi brzy .

07.06.2010 22:24

Vždy se MČR AWS konalo nejdříve v srpnu či září. Letos poprvé v květnu od 27. - 30. Naštěstí po velmi špatném počasí, celý květen déšť a zima, na Moravě dokonce povodně, se na pár dní vyčasilo. Na základě právě velmi špatného počasí nejen v České republice se odhlásilo dosti střelců.  Ale nakonec přijelo na 8.MČR AWS v CAS  102 střelců také z Německa, Rakouska, Slovenska, Polska a Itálie. Většina střelců se usídlila přímo na střelnici ve svých karavanech či dobových stanech. Jen pár nestatečných každý den dojíždělo na střelnici každé ráno.

Ve čtvrtek 27.5. se poprvé v historii AWS střílel vedlejší závod "WILD BUNCH" . K tomuto  střílení je zapotřebí broková pumpa model 1897, opakovací puška a pistole modelové řady 1911 . Tento závod se převzal opět dle pravidel světové SASS  a  setkal se u kovbojů s opravdu velikým zájmem. Je to pro české kovboje něco nového, co je může opět trochu více přiblížit  světovému žebříčku .

V pátek v 9.30hod. zahájil prezident AWS Thunderman a víceprezident AWS John  8.Mistrovství Republiky v Cowboy Action Shooting 2010 na střelnici v Opařanech.

Hlavní závod  byl pojat jako dvoudenní, pátek - sobota . Každý den se třílelo 6 akčních stage. Stage byly postaveny výborně. Každá stage byla naprosto jiná, postavena pro akční střílení přesně dle SASS . Za to můžeme poděkovat Headshot Jackovi. Stage se mu opravdu povedly. Samozřejmě na jedné stage nechyběla ani oblíbená kývačka. Přesto, že střelci věděli, že se opravdu nedá strihnout vystřelit vícekrát na jedno kývnutí, nedalo to a zkusili to. A za odměnu je čekal krásně rozezněný gong kývačky a samozřejmě procedura za špatný postup střílení . Některé stage byly opravdu rychlé a svádělo to k neuváženým pohybům. Nebyl problém nasbírat na takovém stage i několik missů . A letos opět nezklamal Big Bizon, který si do hlavně u revolveru naskládal pěkně za sebou několik střel (a nebylo to poprvé :-) . Bohužel se bez závady neobešla ani Thundermaid. Nakonec si musela půjčit jinou brokovnici (pumpu mod.1897 - nikdy sní nestřílela), protože z její staričké brokovnice nevypadávaly náboje. Sundayś Shooter si zas u své opakovací pušky zmáčkl dříve spoušť než stačil dovřít závěr. Vzpříčil se mu náboj a tím pádem nemohl dostřílet stage. Jak vydno, letos se střelci nenudili. Nečekaně velké množství střelců používalo opakovací pušku model Lightning  od A.UBERTI  nebo D.PEDERSOLI. Převážně u střelců převažoval Winchester 1873 od A.UBERTI mod. Carbin 19" nebo Sporting Rifle 24" . Z brokovnic vedla pumpa od NORINCA model Winchester 1897.

Vždy po skončení hlavního závodu se stříleli mířenky na 50m a 100m z perkusních pušek, opakovacích a jednoraných zbraní.

Chavála také patří výsledků. Výsledky byly letos opravdu hned po střílení jak ke kontrole ve čtvrtek - jen časy , tak celkové výsledky v sobotu na vyhlášení. Díky Colbertu, který dokázal  počítačové centrum dát dohromady pár dní před závodem  (původní počítačové centrum odstoupilo na poslední chvíli). Bohužel, už si vedení AWS nemohlo zkontrolovat diplomy(dostali je až při závodě), které mělo vyrobit právě původní počítačové centrum. Takže čtyřem skupinám chyběly diplomy. Což je velmi špatné, když podotkneme, že tentokrát nebyly žádné ceny k umístění na prvních příčkách. Takticky mlčíme ke "kovbojům" , které rozdával John. Pro tentokrát se jaksi pozapomělo i na zábavu. Nebyla ani kapela , ani tombola . Musíme podotknou, že to vše ale odpovídalo ceně startovného. Pokud žádáme malé startovné , nemůžeme chtít vše! Dobrá zpráva je, že alespoň nepršelo. Tak se střelci mohli bavit pod novými stany AWS až do rána za přínosu místní kantýny.

V neděli se vrátilo původní počasí a za mírného deště střelci pomalu odjížděli do svých domovů.

Bohužel, jeden z nich již nedojede. Polský kovboj Mad Butcher nečekaně zemřel právě na cestě domů. 30.května tragicky zahynul ve svých 47letech.

Zpět


8.Mistrovství ČR AWS 2010 v Cowboy Action Shooting v Opařanech

/album/a8-mistrovstvi-cr-aws-2010-v-cowboy-action-shooting-v-oparanech/trocha-oddechu-musi-byt-2-jpg1/

—————

/album/a8-mistrovstvi-cr-aws-2010-v-cowboy-action-shooting-v-oparanech/sunday%c5%9b%20shooter%20clen%20aws-jpg1/

—————

/album/a8-mistrovstvi-cr-aws-2010-v-cowboy-action-shooting-v-oparanech/sunday%c5%9b%20shooters%20strili%20take%20cernym%20prachem-jpg1/

—————

/album/a8-mistrovstvi-cr-aws-2010-v-cowboy-action-shooting-v-oparanech/shotgun-boogie-se-pripravuje-pred-startem-na-stage-jpg1/

—————

/album/a8-mistrovstvi-cr-aws-2010-v-cowboy-action-shooting-v-oparanech/thunderman-strilel-cernym-prachem-v-kategorii-gunfighter-jpg1/

—————

/album/a8-mistrovstvi-cr-aws-2010-v-cowboy-action-shooting-v-oparanech/sunday%c5%9b%20shooters%20pouziva%20brokovnici%20boito%20s%20naplni%20cernym%20prachem-jpg1/

—————

/album/a8-mistrovstvi-cr-aws-2010-v-cowboy-action-shooting-v-oparanech/shotgun-boogie-nemecky-strelec-jpg1/

—————

/album/a8-mistrovstvi-cr-aws-2010-v-cowboy-action-shooting-v-oparanech/shotgun-boogie-pred-startem-jpg1/

—————

—————