Mistroství Republiky AWS Přelouč 2007

26.07.2007 23:04


Česká Republika má opět své mistry republiky v Cowboy Action Shooting!

 

Od 5. do 8. července 2007 na střelnici v Přelouči proběhlo již 5. Otevřené Mistrovství republiky v Kovbojské Akční Střelbě pořádané Asociací Westernových Střelců - AWS. Na střelnici do Přelouče přijelo 104 střelců a z toho byla téměř polovina ze zahraničí ! Dostavili se naprosto všichni z evropské špičky v kovbojském akčním střílení počínaje Ray Haertlessem ze Švédska a Westfalian Philem z Německa až po Kaboon Andym z Itálie, či el Heckito z Maďarska nebo Lady Smile a Shootgun Boogie oba z Německa. Samozřejmě nesmíme opomenout naše české jedničky ve střílení několikanásobné mistry Evropy Thundermana a Thundermaid dále Gatlinga, Dock Jacka nebo Pavla Veselého.
 

prodejní stan DAVE Western guns and ammunitionNáš prodejní stan jste mohli navštívit od čtvrtka do neděle. Čekaly tam na vás horké novinky - lahůdky.

 

Například revolver A.UBERTI mod. Richards Mason v dobové ráži 44Colt nebo revolver mod.Cattleman 1873 v provedení ANTIK FINISH či opakovací pušku mod. HENRY Transition (Henry s nabíjecí klapkou) od téhož výrobce dále Winchester 1876 od A.UBERTI a CHAPARRAL ARMS v cal. 45-75Win. Od CHAPARRAL ARMS dále Winchester 1873 a 1866. A úplně nejnovějšího firmu která patří pod naše křídla ARMI SPORT. Od tohoto výrobce jsme vám nabídli komleptní sortiment. Perkusní a křesadlové zbraně (mod.Kentucky,Napoleon,Enfield,Springfield)
 


 

Dále mod.Winchester 1892 v délkách 20" a 24" , v základním provedení mramorovaný rám závěru-černý brynýr nebo pro fajnšmekry celá puška v chromu. Samozřejmě nesmíme opomenout od ARMI SPORTU SHARPS v mod. Billy Dixon, jednoranné kulovnice ať nábojové Quigley nebo Sporting cal.45-70,45-90,45-110,45-120, a 50-90 nebo perkusní mod. Sporting, Cavalry, Infantry a Berdan.
 


 

Pro sběratele jsme nabídli nádherné kousky,dřevěné kufry-kazety na míru na Winchester 1892 nebo SHARPS 1874. Obojí je skvělě zpracováno , s nápisem "Winchester 1892" či "Sharps" i se schránkou na náboje. Od výrobce PEDERSOLI jsme pro vás připravili naprostou novinku perkusní brokovou pistoli Howdah Hunter v cal.20. Kdo neuvidí neuvěří, moc pěkný kousek, který je ale nutný při výstřelu držet oběma rukama!
 


Ve čtvrtek 5.července ve 20hod. nastala hodina H na kterou čekali všichni kovbojové. President Asociace Westernových Střelců Ing. Vlastimil "Thunderman" Pavlík se ujal krátkého proslovu s Karlem "Wild Charlie" Bauerem a oficiálně tak záhájili 5.Otevřené Mistrovství republiky. Střelci vydali svůj obyklý radostný vískot a Mistrovství bylo zahájeno.

 

V pátek 6.července přesně v osm hodin ráno se všichni střelci rozdělili do čtyř skupin a šlo se na to. Překvapení čekalo už na začátku, když např. jeden z nejlepších českých střelců Jan"Doc Jack"Pelnář ( střílí revolvery od F.LLI.PIETTA ) přešel ze své kategorie Traditional do Little Traditional ( střílí se pouze jedním revolverem).
 


 

Ray Heartless a jeho Uberti 73 Každý den čekalo na závodníky 6 stages, celkem dohromady tedy 12 perfektně připravených stage. Přibližně se vystřílelo 120 ran z pušky , 120 ran ze dvou revolverů a 80 ran z brokovnice. Počasí na tomto Mistrovství bylo opravdu neletní, ale naštěstní nepršelo.
 


 

Páteční den byl napínavý a někteří se nemohli dočkat průběžného vyhodnocení, kde se ukázalo jak se jim po prvním střeleckém dnu vedlo. U průběžných výsledků bylo opravdu narváno. Někteří byli spokojeni jiní zklamáni. Nejzklamanější byl junior Daniel "Dandys" Funda , kterému hned na první stage při slézání z koně vypadl revolver a tak dostal diskvalifikaci ze stage. Toto SDQ ho poslalo až na konec startovní listiny. Přesto se mu to podařilo aspoň tochu dohnat, ale to už předbíháme.
 


 

Na střelce čekaly střelecké láhůdky jako elektrický kůň , který se po nasednutí začal pohybovat, odstřílela se z koně puška stylem tripple taps (tři rány do každého terče) a dva revolvery Nevada sweep (střílí se na tři terče tam a zpátky) , sesedlo se a z brokovnice se vystřelilo šest ran. Další bombou byla velká kývačka , která se kývala sem a tam , ale pozor, uprostřed kývačky stál gong, který když jste trefili přičetli Vám k času 10 vteřin, což je dost, takže si všichni dávali pozor aby tento gong netrefili. Bohužel ne všem se to povedlo. Mezi střelci byli takové špičky, jako Ray Hartless (používá revolvery a pušku mod.Winchestr 1873 vše od UBERTI) , Thunderman (střílí s revolvery od UBERTI a puškou Colt Lightning) , kteří stačili vystřelit a trefit tři rány na jedno kývnutí.
 


 

Lady smileV sobotu se začalo střílet o hodinu později, tedy v 9hod. ráno. Na některých střelcích byla znát nervozita zda si zlepší své výsledky a porazí své obávané protihráče. Ne tak třeba střelci Noname, tomu se dařilo s jeho revolvery od Pietty a opakovačkou Uberti mod.Winchester 1873 po celé dva dny. Dalších šest stage bylo opět perfektně připraveno. Super podívaná byla na Petru "Lady Smile" Loew. Pěkná ženská v perfektním dobovém oděvu , která navíc umí i velmi dobře střílet. Co více si doma pánové přát, že ? V sobotu se asi největší souboj strhl mezi Lyoner Dundee a Thundermanem. V pátek byl lepší Dundee a proto se v sobotu očekávalo , zda Thunderman opět svého soupeře zdolá. Zato Shadows měl páteční den velmi dobrý, bohužel v sobotu ho začala zlobit jeho puška Marlin a ve výsledku dost pohoršil. Proto nanic nečekal a po závodě si ihned ve stánku zakoupil novou pušku - Winchester 1873 v cal. 44-40Win. !
 


 

Bylo pěkné pozorovat naše Juniory, jak urputně bojují mezi sebou a mají dokonalý přehled o tom jak střílí ostatní junioři. Hlavní závod skončil v 17hod. , to bylo akorát aby se kovbojové připravili na slavnostní večer , který začal ve 20hod. Kovbojové se "hodili" do gala , dámy si oblékly krásné dobové večerní šaty a country bál mohl začít.
 


 

Ještě těsně předtím byly vyvěšeny výsledy 5.Otevřeného Mistrovství Cowboy Action Shooting. V některých tvářích bylo vidět velké zklamání z horšího umístění, nebo naopak se někteří radovali ze skvělých úspěchů a zábava mohla začít.
 


 

Lukáš ČechKapela hrála velmi dobře a i přes nižší počet žen v tomto sportovním odvětví se na parketu hojně tančilo. Kolem půlnoci se odéhrála tombola. A dále se tančilo , vesele se bavilo až do raních hodin. Poslední opozdilci odcházeli ve 4hod. ráno
 


 

V neděli 8.července 2007 se uskutečnil souboj v pravé poledne a pak následovalo vyhlášení nejlepších střelců pro rok 2007. To už i počasí a slunce přálo, tak aspoň vyhlášení nebylo pod mraky, ale pěkně slunečné.
 


Poděkování patří :

Velkou práci odvedli jmenovitě Shadows a Thunderman dále Wild Charlie , Big Bizon a klub střelnice v Přelouči.

Vítězové :poděkování patří Thundermanovi a Shadowsovi

Frontier Cartridge Gunfighter:
 

  1. Thunderman ČR
  2. Lyonel Dundee Německo
  3. Wheel Gunner Německo


Ladies Traditional:
1. Thundermaid ČR
2. Lady Smile Německo
3. Rifle Queen Německo

Traditional
1. Ray Heartless - Švédsko
2. Westphalian Phil - Německo
3. Gatling - ČR

Duelist
1. No Name - ČR
2. Wild Dancer - Itálie
3. Wyat Earp - ČR

Junior
1. Blonďák - ČR
2. Spitty - ČR
3. Dandys - ČR

Senior
1. Old Turkey - ČR
2. Czech Tex - ČR
3. Blonde Rocky - ČR

Gunfighter
1. Chudoba Pavel - ČR
2.
3. Jose Calamity Man - ČR

49 Traditional
1. Shothun Boogie - Německo
2. Croocker - ČR
3. Kid - ČR

Classic Cowboy
1. Kaboom Andy - Itálie
2. Elise Horn - ČR
3. Speedladle - Itálie

Frontiersman
1. Jose Canadian - ČR
2. Don Muerto - ČR
3. Wild Charlie - ČR

Frontier Cartridge
1. Kovařík Roman - ČR
2. Big Bizon - ČR
3. Hanák Václav - ČR

Little Traditional
1. Dock Jack - ČR
2. Pedro - ČR
3. vězeň Karlos - ČR

Frontier Cartridge Duelist
1. Buky - ČR
2. Dědek - ČR
3. Smiling Tony - ČR

 

Zpět


Fotogalerie: Mistroství Republiky AWS Přelouč 2007

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image001-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image002-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image003-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image004-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image005-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image006-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image007-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image008-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image009-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image010-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image011-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image012-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image013-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image015-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image016-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image017-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image018-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image019-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image020-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image021-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image022-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/image024-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/a-jdu-na-to-ray-hartles-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/m-italsky-strelci-na-ceskem-mistrovstvi-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/lady-smile-z-nemecka-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/lukas-cech-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/lyoner-dundee-strili-cernym-prachem-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/nemecky-kovboj-ve-chvili-soustredeni-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/ray-hartles-za-svedska-odpociva-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/spravne-zvolena-taktika-je-take-dulezita-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/i-krasne-damy-patri-ke-strelbe-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/lukas-se-svou-brokovnici-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/lyoner-dundee-s-brokovnici-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/lyoner-dundee-s-opakovaci-puskou-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/michal-jako-gunfighter-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/nejlepsi-traditionalisti-thundermaid-cr-a-ray-hartless-svedsko-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/ray-hartless-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/rifle-queen-z-nemecka-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/shadows-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/soustredit-se-je-velmi-nutne-m-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/thundermaid-m-jpg1/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/thunderman-jpg/

—————

/album/fotogalerie-mistrostvi-republiky-aws-prelouc-2007/westfalian-phil-z-nemecka-m-jpg/

—————

—————