Pavel "Crooker" Křivánek

29.09.2007 13:45
Jak jste se, Pavle, vůbec dostal k westernovému střílení? Moje první zbraň byla perkusák a když jsem ho po změně zákona přihlásil a poohlížel se po jiných zbraních, začal jsem se zajímat o nějaké střelecké vyžití.
Terčovky ani IPSC mě nějak nebraly, tak když jsem se nějak dozvěděl o tehdy začínajícím westernovém střílení, bylo rozhodnuto. Dokoupil jsem k perkusáku Rossinu ( opakovací puška zn.Rossi )a vyrazil do Staré Boleslavi na první závod. Dopadlo to docela dobře a bylo rozhodnuto. Od té doby jsem zažil všechny boje o podobu westernové střelby u nás až po současná rozumná pravidla vybojovaná naší velkou matkou - Asociací Westernové Střelby (AWS).

Jaké modely zbraní používáte? Jak už jsem uvedl, první opakovačkou byla Rossi ráži 357Mag. ,pak jsem zkoušel Winchestery 94 a zakotvil u různých typů opakovaček UBERTI. Revolvery jsem měl od začátku UBERTI Cattleman v ráži 357Mag. a nemám důvod měnit , jsem maximálně spokojen i díky zásobování zbraněmi a náhradními díly firmou DAVE.
Používám ráži 357Mag. a 38sp. pro vrozenou přesnost a variabilitu laborací a nezanedbatelné jsou i důvody cenové. Broky v současné době střílím pumpou Norinco 97. První zbraně se kupovaly podle zásady co vidíš kup, protože výběr i zkušenosti byly pramalé a takové obchody jako DAVE kde za malý peníz seženou cokoliv, tenkrát neexistovaly.

Trénujete často, když vím jak jste časově vytížen? Na střelnici se dostanu v sezóně tak jednou týdně v zimě podle počasí a nálady. Vystřílené náboje nepočítám, nejde ale ve srovnání s některým borci o nijak závratná čísla. Samozřejmě práce musí mít přednost.

Vaše skupina je 49 Traditional , je to tak ? Protože jsem se naučil střílet revolvery oběma rukama a na stará kolena to nechci měnit, střílel jsem ve skupině Traditional a věk mě posunul mezi forty niners. I když poslední dobou po vzorů některých kolegů pošilhávám po Littlu- tak uvidíme!

Váš největší střelecký úspěch? Od začátku se mě občas podařilo ulovit nějaké diplomy, poslední dobou si nejvíc cením Mistra Evropy 2005 a 3 titulů mistra republiky.

Říká se Vám Crooker, je to podle Vašeho jména? Ano, přezdívku která zní Crooker a nikoliv Croocker nebo Crocker jak se občas s údivem dočtu, jsem vytvořil jednoduše - Křivánek neboli křivák je anglicky crook.

Jste členem některé westernové asociace ? Po dobu střelecké dráhy jsem byl v několika střeleckých organizacích, ale AWS nad nimi stojí jako zářivé slunce tak si ty ostatní ani nepamatuji.

Děkuji za rozhovor.

Zpět


Fotogalerie: Pavel "Crooker" Křivánek

/album/fotogalerie-pavel-crooker-krivanek/pavel-crooker-a-jpg/

—————

/album/fotogalerie-pavel-crooker-krivanek/pavel-crooker-b-jpg/

—————

/album/fotogalerie-pavel-crooker-krivanek/pavel-crooker-c-jpg/

—————

/album/fotogalerie-pavel-crooker-krivanek/pavel-crooker-d-jpg/

—————

/album/fotogalerie-pavel-crooker-krivanek/pavel-crooker-e-jpg/

—————

—————